Sterk je lijf

Op Woensdag avond is er een Sterk je lijf les onder begeleiding van Petra van Huis voor dames vanaf 16 jaar. Deze les wordt gegeven van 19:30 uur t/m 20:30 uur.

Kom gerust eens langs om te kijken of voor een proefles.

Doel

Sterk je lijf is een trainingsmethode voor het lichaam. Het uiteindelijke doel is het creëren van een evenwichtig spierensysteem. Overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren worden gereactiveerd. Uiteindelijk ontstaat er een evenwicht tussen de verschillende spiergroepen.

Waarom Sterk je lijf?

Een getraind lichaam kun je ook met andere trainingsmethoden bereiken. Volgens kenners maakt juist de manier van trainen bij Sterk je lijf het geheel bijzonder. Het combineert de voordelen van yoga – dat is het krijgen van soepelheid, concentratie en coördinatie – met de voordelen van krachttraining, dat is cardiovasculaire conditie en spierkracht. Door een Sterk je lijf training wordt je lichaam dus niet alleen krachtiger, maar ook beweeglijker en soepeler. Bij fitness speelt het aantal herhalingen of reps een belangrijke rol. Dat gaat niet op bij Sterk je lijf. De bedoeling is dat de bewegingen gecontroleerd en geconcentreerd uitgevoerd worden. Het aantal herhalingen is van minder belang. De mentale aanwezigheid, met vol bewustzijn de oefeningen uitvoeren, speelt een belangrijke rol. Het bepaalt de uiteindelijke kwaliteit van de training.